latinica  ћирилица
12/06/2024 |  12:38 | Autor: SRNA

Broćeta: Grafiti govore koliko je mržnje prema Srbima u glavama fanatika

Delegat iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Goran Broćeta rekao je da nacistički simboli ispisani na dječijem igralištu u Livnu govore o tome šta mladi slušaju u svojim kućama, odnosno koliko je mržnje u glavama fanatika kojih je u Federaciji svakim danom sve više.
Goran Broćeta - Foto: RTRS
Goran BroćetaFoto: RTRS

Broćeta ističe da uvredljivi grafiti ne doprinose pomirenju i suživotu.

On podsjeća da je Srba u ovom entitetu sve manje i da grafiti mržnje u Livnu imaju za cilj da srpski narod potpuno nestane sa vjekovnih ognjišta.

Broćeta je naglasio da su nacistički simboli ispisani na dječijem igralištu u Livnu unijeli strah u malobrojne povratnike.

- Svi znamo da je u Livnu živio zavidan broj Srba prije rata, a danas su postali statistička greška. Čitajući ovakve poruke u gradovima gde im je djedovina, Srbima koji su imali namjeru da posljednju životnu dob prožive na ognjištu stvara se zebnja i strah i odvraća ih od te namjere - rekao je Broćeta.

Istakao je da međunarodna zajednica i dalje zatvara oči pred očiglednim nestankom jednog naroda sa svoje vjekovne teritorije, dodajući da oni izgleda imaju prečeg posla kako te iste Srbe optužiti, satanizovati i razvlastiti.

- Oštro osuđujem sve ispade ovakve vrste a pogotovo ovo što se mom narodu svakodnevno dešava i pozivam kuvare zapadnjačkih kuhinja da konačno nešto preduzmu. Takođe očekujem od nadležnih organa da konačno rasvIjetle bar jedan slučaj - rekao je Broćeta.

Na dječijem igralištu u centru Livna ispisani su grafiti "Ubi Srbina" i nacistički simbol kukasti krst.