latinica  ћирилица
12/06/2024 |  14:29 ⇒ 18:11 | Autor: TANЈUG

Gudelj: Englezi su sjajan tim, ali mi se nikog ne plašimo i nema nepobjedivih (VIDEO)

Čeka nas velika utakmica protiv Engleske, na EURO je svaka bitna, ali uvijek je fokus na onu prvu, ona je najbitnija. Englezi su sjajan tim, ali mi želimo da pokažemo da smo dobar tim, da predstavljamo svoju zemlju na najbolji način i pokažemo šta želimo, rekao je srpski fudbaler Nemanja Gudelj na prvoj konferenciji za novinare u Njemačkoj.
Nemanja Gudelj (foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bs) -
Nemanja Gudelj (foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bs)

- Vjerujem da možemo da pobijedimo Englesku, imamo sjajan tim, mislim da možemo da pobijedimo svakoga, ali vjerujem da će biti neizvjesna utakmica, u fudbalu je sve moguće - istakao je Gudelj na konferenciji za novinare u Augsburgu.

Engleska ima fenomenalne igrače, dugo ništa nisu osvojili, žele da osvoje EURO, ali mi se nikoga ne plašimo, dodao je fudbaler Sevilje.

- Osjećam se sjajno, brzo sam se oporavio, tu je bila i reprezentacija, klupski tim, moj privatni tim, fizički sam sjajno, koljeno takođe. Što se tiče moje uloge zavisi od selektora, ako budem igrao i gdje ću da igram, to ćemo znati prije meča - poručio je Gudelj.

Prema njegovim riječima Island je pokazao u prijateljskom meču sa Englezima da "nema nepobjedivih".

- Vjerujem da možemo da napravimo dugo čekani iskorak. Imamo iskustvo iz Katara, siguran sam da će biti bolje - kaže on.

Na pitanje da li mu više odgovara pozicija štopera ili zadnjeg veznog, Gudelj je rekao da se lično bolje osjeća kao zadnji vezni, ali da je za dobrobit tima spreman da igra na svakoj poziciji.

- Od malena se najbolje osjećam kao zadnji vezni, u klubu igram štopera, mnogo godina sam igrao kao štoper, mogu da ispunim tu poziciju dosta dobro, moj otac me je učio tome kada sam bio mali. Gdje god me Mister (selektor Stojković) vidi i misli da sam potreban timu, makar i desnog beka ili lijevog, golmana, sve sam spreman - istakao je Gudelj.

Na kraju rekao je da, uprkos velikim imenima u timu Engleske, srpski tim je fokusiran na sebe.

- Pričamo na temu rivala uvijek, ali smo mnogo više fokusirani na sebe. Vrlo dobro smo svjesni i znamo da i oni pričaju o nama i našim velikim imenima koja su opasna po njih. Znamo svoj kvalitet i 90 odsto smo fokusirani na sebe - zaključio je Gudelj.

Utakmica prvog kola C grupe između Engleske i Srbije igra se u nedjelju od 21 čas u Gelzenkirhenu.