latinica  ћирилица
12/06/2024 |  14:38 ⇒ 14:40 | Autor: sputniknews.com

MUP Srbije objavio snimak akcije hapšenja osumnjičenih za trgovinu ljudima u Beogradu (VIDEO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP, uhapsili su pripadnike kriminalne grupe S. S. (46), P. D. (25) i Đ. Lj. (29), zbog sumnje da su vrbovali 20-godišnju djevojku da se bavi prostitucijom. MUP je objavio snimak hapšenja.
Policija Srbije (Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ) -
Policija Srbije (Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ)

Oni se sumnjiče za krivično djelo trgovina ljudima, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Sumnja se da su oni, od februara do juna ove godine, iskoristivši teške uslove u kojima je živjela, vrbovali 20-godišnju djevojku da se bavi prostitucijom, kako bi stekli protivpravnu imovinsku korist.

S. S. je, kako se sumnja, najprije stupio u emotivnu vezu sa oštećenom kako bi uticao na njenu svijest i volju i na taj način je vrbovao da se bavi prostitucijom, a potom angažovao Đ. Lj., koji je, kako se sumnja, na internetu oglašavao pružanje seksualnih usluga, dok je osumnjičeni P. D. prevozio oštećenu i predavao je korisnicima seksualnih usluga.

Sumnja se da je novac stečen na ovaj način preuzimao S. S.

Policija je pretresom stanova osumnjičenih pronašla više mobilnih telefona i SIM kartica, kao i manju količinu bijele praškaste materije koja je poslata na vještačenje.

S. S., P. D. i Đ. Lj. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.