latinica  ћирилица
12/06/2024 |  15:07 ⇒ 18:40 | Autor: RTRS

Kojić: Neće me zaplašiti Suljagićeve prijave, nastaviću da govorim istinu (VIDEO)

Predsjednik Skupštine Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Republike Srpske Branimir Kojić istakao je da ga neće zaplašiti i obeshrabriti krivične prijave koje direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić podnosi protiv njega zbog, kako kaže, iznošenja činjenica u vezi sa manipulacijama brojem ukopanih Bošnjaka u Potočarima.
Branimir Kojić - Foto: RTRS
Branimir KojićFoto: RTRS

Kojić je saslušan u Policijskoj upravi Zvornik po prijavi Suljagića zbog izjave u medijima o smrti Suljagićevog oca, za kojeg je, kako je naveo, i sam Suljagić priznao da je poginuo mnogo prije jula 1995. godine.

Kojić je rekao da Suljagića boli istina i činjenica da je, između ostalog, sahranio oca kao žrtvu iz jula 1995. godine, iako je poginuo 1992. godine i što je zbog toga podnio prijavu protiv njega.

- Moj otac je ubijen na svom ognjištu, a njegov je ubijen u napadu na srpsko selo i sada njemu smeta što smo ga demaskirali što je sahranjen kao žrtva navodnog genocida. Smeta mu što iznosimo istine i na ovaj način pokušava da me ućutkuje, a moram da kažem da me neće ućutkati, svaku informaciju iznosiću javno i govoriću - rekao je Kojić.

Dodaje da ne želi da prikriva istinu i bude saučesnik u lažima i manipulacijama.