latinica  ћирилица
12/06/2024 |  18:50 ⇒ 19:01 | Autor: RTRS

DEMOS ima svog kandidata za načelnika Pala

Kandidat DEMOS-a za načelnika opštine Pale biće Dejan Kojić, aktuelni direktor Јavnog preduzeća Vodovod i kanalizacija, odlučio je danas Izborni štab ove stranke.
Pale - Foto: RTRS
PaleFoto: RTRS

Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović rekao je da su zrele političke prilike da ova politička partija može da ima ozbiljnog kandidata za ovu važnu funkciju u ovoj lokalnoj zajednici.

Najavio je da će imati još neke kandidate koje će u narednim danima zvanično predstaviti.

On je naveo da će u pet opština imati svoje kandidate, a da će idućih nekoliko nedjelja znati tačno stanje, te da idu tamo gdje imaju realne izglede za pobjedu.

Čubrilović je rekao da nije bio moguć dogovor na lokalnom nivou sa koalicionim partnerom SNSD-om i da je stav koalicionih partnera na nivou Republike da svako ide sa svojim kandidatom.

Kojić je zahvalio rukovodstvu partije za ukazano povjerenje, dodajući da DEMOS na Palama spremno dočekuje izbore.

Nosilac liste DEMOS-a Aco Stanišić rekao je da su na sjednici Izbornog štaba usvojene određene smjernice u vezi sa sprovođenjem lokalnih izbora.

- Ono što je drugačije u odnosu na prošle lokalne izbore jeste da ćemo iz skupštinske većine imati dva kandidata i mislimo da će biti fer, korektna politička kampanja i borba za rezultat - rekao je Stanišić.