latinica  ћирилица
12/06/2024 |  19:57 ⇒ 20:31 | Autor: SRNA

I.N. Sarajevo: Sa bratskim opštinama razgovarano o daljoj saradnji

Rukovodstvo Opštinske uprave Istočno Novo Sarajevo upriličilo je danas prijem za delegacije bratskih opština i gradova iz Srbije, Crne Gore, Slovenije i srpskih opština iz Federacije BiH sa kojima je razgovarano o onome šta je urađeno u prethodnom periodu, ali i o planiranim saradnjama.
I. Sarajevo - Prijem - Foto: SRNA
I. Sarajevo - PrijemFoto: SRNA

Sastanku su prisustvovali predstavnici gradova Vranje, Priština, beogradske opštine Čukarica, opština Nikšić, Budva, Herceg Novi, Ub, Velenje, te Bosansko Grahovo, Lipljan i Blace.

Prijem su upriličili zamjenik načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo Aleksandar Kostović, predsjednik Skupštine opštine Vedran Јovančić i zamjenik predsjednika Skupštine Milan Maunaga, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Kostović je zahvalio delegacijama za dolazak, te izrazio želju za jačanje saradnje sa opštinama i gradovima pobratimima.

Јovančić je istakao da je proslava krsne slave Spasovdana i Dana opštine Istočno Novo Sarajevo prilika da uživaju u prijateljstvu i zajedništvu sa prijateljima koji svake godine svojim prisustvom uveličaju slavsku svečanost.