latinica  ћирилица
12/06/2024 |  22:19 ⇒ 13/06/2024 | 06:56 | Autor: TANЈUG

Košarkašice Srbije pobijedile Tursku na Zlatiboru

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je večeras selekciju Turske rezultatom 83:80 (30:15, 14:23, 14:14, 25:28) u prijateljskom meču odigranom na Zlatiboru.
Košarka - Foto: RTRS
KošarkaFoto: RTRS

Najefikasnija u reprezentaciji Srbije u večerašnjem meču bila je Јovana Nogić sa 20 poena, Mina Đorđević je dodala 16, a Dragana Stanković 12.

Ovo je bio drugi prijateljski meč dvije selekcije na Zlatiboru.

Srbija je juče u prvoj utakmici slavila rezultatom 79:72.

Selektorka Srbije Marina Maljković je na večerašnjoj utakmici pružila šansu i mladim reprezentativkama Ani Milanović i Dariji Nestorov, koje su uspjele da se upišu u listu strijelaca.

Košarkašice Srbije nastavljaju na Zlatiboru pripreme za Olimpijske igre.

Izabranice Marine Maljković će boraviti na Zlatiboru do 23. juna.

- Samim tim što je ovo bila druga uzastopna utakmica, očekivale smo da će nam biti teže. One su ušle u duel dosta agresivnije. Ono što mi moramo i dalje da radimo jeste da poboljšamo naš skok. Naravno, naša selektorka Marina Maljković je na ovoj utakmici davala šansu i mlađim igračicama, što će nam biti od velike koristi u budućnosti. U ove dvije utakmice smo se trudile da odigramo što bolje možemo i nadam se da ćemo u narednom periodu igrati sve bolje i bolje - izjavila je košarkašica Srbije Saša Čađo.