latinica  ћирилица
12/06/2024 |  22:28 ⇒ 22:56 | Autor: RTRS

Budimiru i Majdovu Povelje za doprinos razvoju i afirmaciji opštine (VIDEO)

U Istočnom Novom Sarajevu upriličena je svečana akademija povodom krsne slave opštine - Spasovdana. Povelja, najveće opštinsko priznanje, uručena je ministru za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Srpske Željku Budimiru.
I. Sarajevo - svečana akademija - Foto: SRNA
I. Sarajevo - svečana akademijaFoto: SRNA

Povelja opštine dodijeljena je i džudisti Nemanji Majdovu za ostvarene sportske rezultate i doprinos u afirmaciji ove opštine.

Istočno Novo Sarajevo jedno je od najvećih gradilišta u Srpskoj, sa više od 30 miliona KM javnih investicija.

Zgrade Rektorata i Muzičke akademije, novi studentski domovi i Narodno pozorište finansirani su potpuno sredstvima Vlade.

Zbog velikog doprinosa u razvoju visokoškolskih ustanova povelja opštine dodijeljena je ministru za naučnotehnološki razvoj i obrazovanje Srpske Željku Budimiru.

- Vlada Republike Srpske je u Studentski centar, Rektorat i akademiju uložila 20 miliona KM, tako da je to investicija značajna za Ministarstvo i grad. Smatram da grad sa Rektoratom dobija jednu od najljepših zgrada. Posebno mi je drago što sam stavio pečat na taj objekat, zajedno s rektorom i arhitektama - rekao je Budimir.

Aktuelni vicešampion svijeta u džudu Nemanja Majdov zahvalio se lokalnim vlastima na dodjeljenoj povelji koja, kako i sam kaže, zauzima posebno mjesto među mnogobrojnim odličjima.

- Kad se borim širom planete, pokušavam da predstavim ne samo sebe, već grad, Republiku i narod. Ne samo da pokušavam da nas predstavim nego i da nas proslavim, što hvala Bogu donekle i uspijevam. Dosta sam dobio nagrada kao najbolji sportista ali sigurno da je najeljpše dobiti istu u zajednici u kojoj živiš i u kojoj si rođen - kazao je Majdov.

Plakete su dodijeljene i zaslužnim pojedincima i ustanovama koji su doprinijeli razvoju ove lokalne zajednice.

- Sigurno je da su od onih najvećih do najnižih priznanja sva zaslužena. Sve su to pojedinci koji su doprinjeli u sferama u kojima djeluju kroz život razvoju i napretku Istočnog Novog Sarajeva, a sigurno će im biti podstrek da u narednim vremenima još bolje i snažnije predstavljaju svoju lokalnu zajednicu - naglasio je Јovan Katić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

Spasovdanska litija sutra će proći Trgom Republike Srbije, nakon čega je predviđeno otkrivanje spomenika porodici.