latinica  ћирилица
12/06/2024 |  22:58 | Autor: RTRS

Foča: Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

Na putevima u nadležnosti Policijske uprave Foča od sutra do 17. juna biće pojačana kontrola učesnika u saobraćaju sa akcentom na sankcionisanje nedozvoljene brzine kretanja i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.
MUP Srpske (Foto: instagram.com/mup.srpske) -
MUP Srpske (Foto: instagram.com/mup.srpske)

Na području ove uprave povećan je broj saobraćajnih nezgoda kojih je od početka godine evidentirano 150, saopšteno je iz Policijske uprave Foča, iz koje navode da je cilj akcije sprečavanje saobraćajnih udesa u kojima su osnovni uzroci neprilagođena brzina kretanja i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola.

U saobraćajnim udesima od početka godine poginulo je jedno lice, isto kao u istom periodu lani.

Od početka godine evidentirano je pet saobraćajnih nezgoda u kojima je šest lica teže povrijeđeno, a u istom periodu lani sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je teže povrijeđeno sedam lica.

Evidentirano je 16 saobraćajnih nezgoda u kojima je lakše povrijeđeno 30 lica, a u istom periodu lani 11 nezgoda u kojima je lakše povrijeđeno 25 lica.

Iz Policijske uprave Foča apeluju da svi učesnici u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise koji se odnose na brzinu kretanja vozila, te da ne učestvuju u saobraćaju pod dejstvom alkohola.