latinica  ћирилица
13/06/2024 |  07:19 ⇒ 08:42 | Autor: RTS

Boston na korak do titule, Dalas pred nemogućim zadatkom (VIDEO)

Košarkaši Boston seltiksa savladali su Dalas maverikse rezultatom 106:99 u trećem meču finalne serije NBA lige i sada ih samo jedna pobjeda dijeli od novog šampionskog naslova.
Boston - Dalas (Foto: EPA-EFE/ADAM DAVIS) -
Boston - Dalas (Foto: EPA-EFE/ADAM DAVIS)

Nijedna ekipa se nikada nije vratila nakon zaostatka od 3:0, tako da će i Maveriksi morati da naprave istorijski poduhvat kako di došli do druge titule u svojoj istoriji.

Dalas je na početku meča pred svojim navijačima izgledao mnogo bolje nego što je to bio slučaj u prve dvije utakmice u gostima. Imali su Maveriksi prednost tokom čitave prve četvrtine, da bi Boston u njen smiraj uspio da se vrati u igru.

Druga dionica je protekla u izjednačenoj borbi, te se na poluvrijeme otišlo sa prednošću Dalasa od pola koša.

Standardno poenterski dobro raspoloženom Luki Dončiću se ovoga puta pridružio i Kajri Irvinig, ali je pomoć ostatka tima u napadu izostajala, dok su sa druge strane Boston predvodili probuđeni DŽejson Tejtum i odlični DŽejlen Braun.

U trećoj četvrtini su izabranici DŽejsona Kida upali u jednu od svojih crnih serija, kojih je bilo previše u prva dva susreta, što su Seltiksi iskoristili da naprave 15 poena prednosti pred ulazak u posljednji kvartal.

Najveća prednost gostiju u četvrtoj četvrtini iznosila je 21 poen, a onda je ostatak domaće ekipe odlučio da konačno proigra i pomogne Dončiću i Irvingu.

Za oko pet minuta Dalas je uspio da u potpunosti istopi razliku i priđe na tri poena zaostatka na četiri minuta pred kraj.

Međutim, tada se desio presudni momemnat meča, a to je bilo prvo Dončićevo isključenje u plej-of karijeri zbog šest faulova. Braun i Derik Vajt su to iskoristili i svojim poenima u završnici uspjeli da prelome utakmicu.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je DŽejson Tejtum sa 31 poenom, dok je poen manje postigao DŽejlen Braun.

Na drugoj strani se istakao Kajri Irving sa 35 poena, a Dončić je ubacio 27 uz nešto lošiji procenat šuta (11/27).

Naredni duel na programu je u noći između petka i subote sa početkom u 2.30 po srednjoevropskom vremenu.

Boston bi pobjedom došao do rekordnih 18 titula, dok bi na drugom mjestu sa 17 ostali Los Anđeles lejkersi.