latinica  ћирилица
13/06/2024 |  11:04 ⇒ 11:15 | Autor: SRNA

Egić: Јunačka djela VRS u odbrani Sarajevsko-romanijske regije

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić rekao je da je Vojska Republike Srpske na području Sarajevsko-romanijske regije branila srpska ognjišta i svoj narod, i to sa položaja koji su bili na srpskoj zemlji.
Danijel Egić - Foto: RTRS
Danijel EgićFoto: RTRS

Egić je istakao da VRS na tom području nije bila agresor kako to sve vrijeme pokušava da nametne bošnjačka strana, već je samo branila srpska ognjišta i svoj narod.

- Resorno ministarstvo će podržati inicijativu Boračke organizacije Republike Srpske da se pronađu katastarske čestice i time dokaže da su položaji VRS bili na srpskoj zemlji, odnosno na srpskom gruntu - rekao je Egić Srni, povodom predstojećeg obilježavanja Dana odbrane Sarajevsko-romanijske regije.

Govoreći o značaju obilježavanja ovog istorijskog događaja, Egić je istakao da je Sarajevsko-romanijska regija važna za Republiku Srpsku, jer su se na tom području vodile jedne od najžešćih bitaka zbog tada najveće koncentracije neprijateljskih snaga.

- Borci VRS na tom području imali su junačka djela jer su izdržali mnogo ofanziva, odbranili svoje teritorije i ognjišta, ali je, nažalost, poslije potpisivanja Dejtonskog sporazuma uslijedila katastrofa za srpski narod na tom području - rekao je Egić.