latinica  ћирилица
13/06/2024 |  12:59 ⇒ 13:03 | Autor: RTRS

Bijeljina: Konferencija "Brendiranje domaćih proizvoda - Naše je bolje" (FOTO)

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske organizovalo je danas, 13. juna 2024. godine, u Bijeljini konferenciju "Brendiranje domaćih proizvoda - Naše je bolje".
Sastanak - Foto: Ustupljena fotografija
SastanakFoto: Ustupljena fotografija

Konferenciju je otvorila pomoćnik ministra trgovine i turizma Republike Srpske za resor trgovine Dušanka Tegeltija, koja je prisutnima predstavila aktivnosti Ministarstva trgovine i turizma na plasmanu, pozicioniranju i promociji domaćih proizvoda na tržištu i naglasila da resorno ministarstvo aktivnosti na ovom polju provodi još od 2010. godine.

      View this post on Instagram

A post shared by Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske (@mtt.rs_)

Tokom obraćanja, Tegeltija je istakla da Ministarstvo trgovine i turizma Srpske ovakvim konferencijama, koje se organizuju širom Republike Srpske, ali i kroz druge aktivnosti kampanje "Naše je bolje" nastoji podići i jačati svijest o značaju kupovine domaćih proizvoda i skrenuti pažnja potrošača da se kroz kupovinu ovih proizvoda podstiče ne samo dodatni rast i jačanje domaće proizvodnje, već i povećava broj radnih mjesta i jača kupovna moć stanovništva, te se pozitivno utiče na razvoj domaće privrede i ekonomije.

Ona je dodala da Ministarstvo godinama unazad kroz biltene "Najbolje iz Srpske" promoviše domaće proizvođače i njihove proizvode ne samo na tržištu Srpske i regiona, već i putem predstavništava Srpske širom Evrope i svijeta.

U sklopu konferencije učesnici su imali priliku i poslušati i prezentacije dr Dragana Brenje, te razgovarati o svim izazovima s kojima se danas susreću domaći proizvođači kako u procesu proizvodnje, tako i plasmana proizvoda.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici Područne privrede komore, Republičke uprave za inspekcijske poslove i privrednici regija Bijeljina i Zvornik.