latinica  ћирилица
13/06/2024 |  13:30 | Autor: SRNA

Šeranić: Sertifikovanje tercijarnih zdravstvenih ustanova biće završeno čim Agencija objavi standarde

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je danas u Nevesinju da će sertifikovanje tercijarnih zdravstvenih ustanova biti završeno onog trenutka kada Agencija za sertifikaciju objavi takvu vrstu standarda.
Alen Šeranić (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs) -
Alen Šeranić (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs)

Šeranić je rekao da je zakon odredio da će se sertifikovanje završiti kada Agencija objavi standarde, a da u okviru toga funkcionišu normalno te ustanove, tako da ništa nije protiv zakona.

- Što se tiče Univerzitetskog kliničkog centra, to će biti vrlo brzo riješeno - rekao je Šeranić novinarima.

On je pojasnio da Agencija na sertifikaciju nije bila razvila standarde kvaliteta i sertifikacije u vezi sa tercijarnom zdravstvenom zaštitom, a to će ubrzo biti objavljeno i na bazi toga će se i UKC sertifikovati.

Šeranić je rekao da radovi na izgradnji trebinjske bolnice napreduju odlično i nada se da će biti završeni i prije roka.

- Uskoro ću biti u Trebinju da obiđem sve radove. Sa gradom Trebinje zatvaramo i strukturu koja se tiče logističke podrške - rekao je Šeranić.

On je rekao da nije upoznat o navodima da ljekari napuštaju bolnicu u Nevesinju, nego je istakao da je razgovarao sa direktorom i da zna da su pojedini ljekari iz Nevesinja otišli u bolnicu Trebinje, tako da nisu otišli dalje iz Hercegovine.

- Svakako će pružati usluge ovdje. Bolnice imaju način kako komuniciraju po pitanju razmjene kadra, to je nešto što se dešava u okviru same Hercegovine - rekao je Šeranić.