latinica  ћирилица
13/06/2024 |  13:58 ⇒ 14:13 | Autor: SRNA

Bukejlović: Cilj Deklaracije - promocija mira i dobrih odnosa u regionu

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Miloš Bukejlović izjavio je da je Deklaracija svesrpskog sabora važan dokument, jer je riječ o promociji nacionalnih interesa, mira i dobrih odnosa u regionu.
Miloš Bukejlović - Foto: Ustupljena fotografija
Miloš BukejlovićFoto: Ustupljena fotografija

Bukejlović je istakao da je saradnja Republike Srpske i Republike Srbije izuzetna, kao i pojedinačni odnosi ministarstava dvije vlade.

- Tome u prilog govori i činjenica da su potpisani brojni memorandumi, sporazumi i ugovori, kojima je predviđena razmjena dobrih praksi i iskustava u različitim oblastima, a čime će dodatno biti osnažena institucionalna saradnju srodnih institucija - rekao je Bukejlović.

On vjeruje da će se realizacijom zajedničkih projekata doprinijeti ekonomskom napretku, te jačanju međusobnih veza.

Bukejlović je podsjetio da je u Beogradu razgovarao sa ministrom pravde Srbije Majom Popović i ministrom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislavom Žigmanovim o pravosuđu i o ljudskih pravima.

- Centralne teme razgovora odnosile su na pravosuđe i ljudska prava, kao i na unapređenje normativnog okvira za saradnju, što uključuje zajedničke aktivnosti iz djelokruga rada ministarstava, odnosno organizovanje naučnih konferencija, radionica i stručnih skupova - rekao je Bukejlović.

On je naveo da su se sagovornici informisali i o novinama u oblasti notarijata, digitalizacije pravosuđa i normativnih poslova.