latinica  ћирилица
13/06/2024 |  15:15 ⇒ 15:19 | Autor: TANЈUG

Angelina Topić: Ovo je moj najveći uspjeh do sad, jedva čekam OI u Parizu

Prezadovoljna sam i presrećna zbog rezultata.
Angelina Topić (Foto: EPA-EFE/Adam Warzawa POLAND OUT) -
Angelina Topić (Foto: EPA-EFE/Adam Warzawa POLAND OUT)

Ovo je moj najveći uspjeh do sada i velika odskočna daska za dalji napredak i postizanje još boljih rezultata, izjavila je srpska atletičarka Angelina Topić po dolasku u Beogradu poslije osvajanja srebrne medalje u skoku uvis na Evropskom prvenstvu u Rimu.

- Hvala cijelom mom timu sa mojim trenerom Dragutinom Topićem, naravno mojim ocem. Želim da čestitam timu na odličnim rezultatima - izjavila je Topić novinarima po dolasku u Beograd.

Ona je istakla da je sve što zna naučila od oca Dragutina Topića.

- On mi je najveći uzor u sportu i životu. Nešto posebno pred finale? Samo da se ponašam kao i inače, da uživam u trenutku, kao i na svim ostalim takmičenjima. Moj maksimum je ovog puta bio dovoljan za drugo mjesto - navela je srpska atletičarka.

Angelina Topić je osvojila srebro na EP, pošto je preskočila 1,97 metara. Ona je bila neuspješna na 2,01 metra.

- Ovo je peti-šesti put da se podižem na tu visinu. Možda te noći nisu bili neki uslovi savršeni za skakače uvis, uhvatila nas je i kiša na pola takmičenja. Srećna sam što sam prema mojim standardima ostvarila sjajan rezultat - istakla je srpska atletičarka.

Angelina Topić će učestvovati na Olimpijskim igrama, koje su na programu od 26. jula do 11. avgusta.

- To je ogromna stvar, veliki je uspjeh plasirati se na OI, sa 18 godina, srećna sam što mogu da se nazovem olimpijcem. Јedva čekam da vidim kako to izgleda. Nadam se prolasku u finale, srećna sam samom činjenicom da ću biti tamo - zaključila je Topić.