latinica  ћирилица
13/06/2024 |  20:56 ⇒ 22:31 | Autor: B92

Sjajne vijesti – Јović nije ozbiljnije povrijeđen (FOTO)

Srpski košarkaš Nikola Јović se povrijedio neposredno pred Olimpijske igre, ali je ubrzo poslije te informacije stigla i ona o njegovom trenutnom stanju.
Nikola Јović (foto: EPA-EFE/ROLEX DELA PENA) -
Nikola Јović (foto: EPA-EFE/ROLEX DELA PENA)

Na radost srpskih navijača – pozitivna je.

Mladi član Majami Hita je primijećen na aerodromu "Nikola Tesla" kako nosi ortopedsku čizmu na nozi, što je zabrinulo sportsku javnost u našoj zemlji.

Ipak, kako piše "Mocart Sport", Јović je nije ozbiljnije povredio. On je izvrnuo zglob neposredno prije dolaska u Srbiju, a čizmu je nosio iz preventivnih razloga zbog dužine leta.

Preostalo je da njegovo dobro zdravstveno stanje potvrde i pregledi kod specijalista naše reprezentacije, što je za očekivati.

Ukoliko se to i desi, Јović će 24. juna početi pripreme sa ostalim reprezentativcima za Olimpijske igre u Parizu. Prve provjere "Orlovi" će imati 5. i 7. jula protiv Holandije i Turske, iza zatvorenih vrata.

Prvi zvanični meč Srbija će igrati 12. jula protiv Francuske u Lionu. Potom našu reprezentaciju očekuje jak turnir u Abu Dabiju gdje će igrati sa Australijom 16. i SAD 17. jula.

Srbija će u Lil, gde će se igrati grupna faza Olimpijskih igara, otputovati 24. jula, četiri dana prije početka Igara.

Јović je na širem spisku selektora Svetislava Pešića od 16 kandidata za nacionalni tim i trebalo bi da bude i akter pomenutih utakmica.

On je protekle sezone prosečno bilježio 7,7 poena uz 4,2 skokova i 2 asistencije po meču za Hit.