latinica  ћирилица
13/06/2024 |  22:45 ⇒ 22:48 | Autor: SRNA

Prijedor: Promovisan roman "Sunce u srcu" Tatjane Ostojić

U parohijskom centru u porti Crkve Svete Trojice u Prijedoru večeras je promosivan duhovno-ljubavni roman "Sunce u srcu" autora Tatjane Ostojić, koja je rekla da je tokom pisanja spoznala da najveću vrijednost ima čovjek dobrog srca, čistog obraza i pun iskrenosti.
Prijedor, promocija - Foto: SRNA
Prijedor, promocijaFoto: SRNA

Ostojićeva je rekla novinarima da roman sadrži četrdesetak kratkih priča.

- Upotrijebila sam maštu koju sam pretočila u riječi i ispisala i neka svoja duhovna iskustva. Smatram da, čitajući duhovnu književnost, spoznajemo sebe i dolazimo do spoznaje pravih vrijednosti koji su u duhu i duši, a ne materiji - istakla je Ostojićeva.

Ova umjetnica iz Prijedora, sugrađanima poznata i po slikanju i ikonopisanju, istakla je da joj je literarni prvenac dao krila i da će nastaviti da piše, te da već ima i naslov nove knjige.

- Bavim se i slikanjem, tehnikom ulje na platnu i radim ikone, pišem ikone sa uljanim bojama na drvetu, a odnedavno sam počela da radim i kaširanje ikona na medijapanu - navela je Ostojićeva.

Protonamjesnik Dragan Hrvaćanin rekao je da je Ostojićeva, prije svega, vjernik, dobar čovjek i hrišćanin, te da su se večeras sabrali da je podrže.

- I to na veliki praznik Vaznesenja Gospodnjeg u prostorijama Parohijskog centra koji je u izgradnji i u kojem je ovo prvo kulturno dešavanje - istakao je Hrvaćanin.

Željko Šormaz iz Udruženja za očuvanje tradicije, jednog od izdavača knjige, rekao je da ovo udruženje postoji kako bi bilo na usluzi građanima koji žele da iskažu svoje umijeće, bez obzira na njihove godine, talente i sklonosti.

- Tu smo da ih podržimo, kao i našu Tatjanu čije je djelo specifično. Mislim da će ljudi koji duboko promišljaju u vjeri biti zadovoljni onim što će moći da pročitaju u ovom djelu - poručio je Šormaz.