latinica  ћирилица
14/06/2024 |  08:12 ⇒ 11:32 | Autor: RTRS

Stabilizacija vremena, od naredne sedmice toplotni talas

Od sutra nam stiže stabilizacija, više sunčanog vremena i porast temperature, što će biti uvod u novi toplotnit talas koji nas očekuje naredne sedmice.
Vrbas - Foto: RTRS
VrbasFoto: RTRS

Danas će u Srpskoj i FBiH još uvijek biti promjenjivo oblačno vrijeme uz još lokalno kiše i pljuskova sa grmljavinom. Generalno znatno manje padavina u odnosu na četvrtak i srijedu.

Od vikenda, a posebno sljedeće sedmice tražiće se ponovo duboka hladovina, a tu će biti i saharski pijesak u zraku.

U subotu će u Srpskoj i FBuH biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14 stepeni Celzijusa, na jugu od 17. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni.

Drugi dan vikenda sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima u planinskim područjima može biti kratkotrajnih pljuskova. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32 stepeni.

U ponedjeljak se očekuje dolazak nestabilnijeg vremena sa jugozapada što bi za posljedicu imalo lokalne pljuskove i grmljavinu, većinom na sjeveru u drugom dijelu dana. Vjetar slab promjenljivog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu  do 21. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni.