latinica  ћирилица
14/06/2024 |  08:18 ⇒ 11:02 | Autor: RTRS

Vidović: Svesrpski sabor - jedan od najznačajnijih događaja od kada postoji Srpska (VIDEO)

Svesrpski sabor je izuzetno značajan događaj za Republiku Srpsku, jedan od najznačajnijih od kada postoji Republika Srpska, rekla je Zora Vidović, ministar finansija u Vladi Republike Srpske, gostujući u našem Јutarnjem programu.
Svesrpski sabor, Beograd - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Svesrpski sabor, BeogradFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Nekada je važno da i pored finansijske pomoći imamo moralnu i političku podršku, pogotovo u svijetu, gdje je Srbija i te kako prisutna. Sada je sve javno, precizno rečeno šta misli o položaju Srpske, našim pravima i to je za nas velika stavr, ogroman vjetar u leđima, jer sada smo jači u svakom smislu - naglasila je Vidovićeva. 

Vidovićeva je naglasila da je u  u Beogradu na Saboru potpisano dosta memoranduma između Republike Srpske i Srbije.

- Oni će precizirati određene stvari. Naša saradnja sa Ministarstvom finansija Srbije izuzetno dobra, imali smo veliku pomoć od njih. Radimo na jednom sporazumu koji ćemo potpisati. Veoma značajan sporazum a vezan je za digitalizaciju osiguranja. Srbija je to odradila prije nekoliko godina, i imaju velike benifite za državu, a posebno je važna za građane. Naša je želja da kompletan projekat prepišemo i kod nas. Razgovarano je na zajednički izlazak na međunarodna finansijska tržišta - poručila je Vidovićeva.

Koristi od EKSPO 2027 imaće i Republika Srpska.

- EKSPO 2027 će proizvesti pozitivne stvari ne samo za Srbiju, već i za cijeli region, a naravno i za Srpsku - dodala je Vidovićeva.