latinica  ћирилица
14/06/2024 |  11:17 | Autor: SRNA

Naloženo prikupljanje dokaza protiv Suljagića zbog prijetnji policijskom službeniku

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini je u predmetu protiv lica čiji su inicijali E.S. u vezi sa krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti počinjenog na štetu policijskog službenika naložilo prikupljanje dokaza za donošenje tužilačke odluke, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.
Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini - Foto: RTRS
Okružno javno tužilaštvo u BijeljiniFoto: RTRS

- Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini je naložilo policijskim službenicima Policijske uprave Zvornik preduzimanje svih potrebnih mjera i radnji u cilju prikupljanja dokaza, potrebnih za rasvjetljavanje predmetnog događaja i donošenja pravilne i zakonske tužilačke odluke - naveli su iz Tužilaštva.

Predmet je formiran po obavještenju Policijske uprave Zvornik od ponedjeljka, 10. juna.

Srna je juče objavila da je direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić pozvan u Policijsku upravu Zvornik za izjavu zbog sumnje da je prijetio pomoćniku načelnika te policijske uprave Adisu Cibraliću.

O događaju je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Bijeljina koje je događaj kvalifikovalo kao krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i naložilo saslušavanje svjedoka i Suljagića.

Suljagić je na društvenim mrežama objavio poziv policije, uz optužbe koje je objavio na engleskom jeziku, da ga iz te "policijske stanice maltretiraju" i da tako "tretiraju nesrbe".

On je potom objavio i da je juče odbio da bude ispitan u policiji bez svog advokata.