latinica  ћирилица
14/06/2024 |  11:55 ⇒ 16:05 | Autor: TANЈUG

Carinici na Gradini spriječili krijumčarenje 3.000 navijačkih rekvizita (FOTO)

Carinski službenici su na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, spriječili pokušaj krijumčarenja više od 3.000 navijačkih rekvizita, oduzevši tom prilikom i automobil u kojem je nelagalna roba otkrivena, zbog toga što njena vrijednost premašuje trećinu vrijednosti vozila.
Oduzeta roba (Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA UPRAVA CARINA/bs) -
Oduzeta roba (Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA UPRAVA CARINA/bs)

Slučaj je otkriven 13. juna kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen automobil, kojim su iz Turske ka Njemačkoj putovala dvojica muškaraca, koji su carinicima rekli da pored ličnog prtljaga imaju i 300 navijačkih šalova, saopšteno je iz Carina info.

Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA UPRAVA CARINA/bs

Tokom detaljnog pregleda koji je uslijedio, u džakovima i kesama na zadnjem sjedištu i u prtljažniku automobila, pronađeno je više od 2.800 navijačkih šalova, 50 kačketa i 450 zastavica zemalja i reprezentacija učesnica Evropskog fudbalskog prvenstva.

Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA UPRAVA CARINA/bs

Kako 300 šalova koje su putnici prijavili predstavlja robu trgovačkog karaktera, ona će biti vraćena u inostranstvo, dok će preostali neprijavljeni navijački rekviziti, zajedno sa automobilom, biti zadržani do okončanja postupka pred nadležnim sudom, navedeno je u saopštenju.