latinica  ћирилица
14/06/2024 |  11:57 ⇒ 12:21 | Autor: SRNA

Nešić: Bošnjački političari imaju samo jedan cilj - nestanak Republike Srpske

Bošnjački političari imaju samo jedan cilj, a to je nestanak Republike Srpske i srpskog naroda kao konstitutivnog u BiH i spremni su da se za to bore i da to realizuju, a da li će do toga doći zavisi isključivo od srpskog naroda, njegovog jedinstva i sloge, izjavio je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

On je, komentarišući izjavu ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza koji je najavio da će bošnjačke vlasti, u svjetlu rezolucije o Srebrenici, zatražiti ukidanje Republike Srpske, tako što će ona biti podijeljena na dva kantona, a njeno ime biti izbrisano zauvijek, istakao da Helez samo iskreno govori ono što misle svi bošnjački političari.

- Helez samo govori ono što svi oni misle i što mi svi koji smo u zajedničkim institucijama, a vjerujem i svi koji se ozbiljno bave političkom situacijom u BiH, vrlo dobro znamo - smatra Nešić.

Prema njegovim riječima, znaju se namjere bošnjačkih političara, a to je nestanak Republike Srpske, zbog čega se udara i na njenog predsjednika Milorada Dodika montiranim sudskim procesom.

- I zato je ponašanje /Kristijana/ Šmita onakvo kakvo jeste - naveo je Nešić za Srnu i dodao da je cilj jasan, a to je nestanak Republike Srpske.

Helez je najavio da će bošnjačke vlasti, u svjetlu rezolucije o Srebrenici, zatražiti ukidanje Republike Srpske, tako što će ona biti podijeljena na dva kantona, a njeno ime biti izbrisano zauvijek.

On je zaprijetio da će Srbi "izvući deblji kraj" ako se ne povinuju njegovom planu o podjeli, i proći, kako je rekao, kao Srbi iz Republike Srpske Krajine, koji su protjerani u hrvatskoj akciji "Oluja".

Helez je mišljenja da bi za Srbe bila "prednost" ako bi se sami iselili iz Republike Srpske i BiH.