latinica  ћирилица
14/06/2024 |  13:51 ⇒ 13:54 | Autor: SRNA

Deđanski: Bošnjačkim ekstremistima smeta svako ko se brine o međunarodnom pravu

Bošnjačkim ekstremistima koji hoće da pričom o "genocidu" u Srebrenici dođu do krajnjeg cilja – ukidanja Republike Srpske na tom putu ne smetaju samo Srpska i Srbija već svako ko se brine o međunarodnom pravu, pa su se sada u Sarajevu na udaru našle i ambasade Mađarske i Slovačke, rekao je za politički analitičar Stevica Deđanski.
Stevica Deđanski - Foto: RTRS
Stevica DeđanskiFoto: RTRS

Komentarišući ispisivanje grafita sa brojem 8.372, kojeg bošnjački političari prikazuju kao navodni broj stradalih u Srebrenici 1995. godine na ambasadama Mađarske i Slovačke u Sarajevu, koje su u Generalnoj skupštini UN bile protiv odnosno uzdržane prilikom glasanja o rezoluciji o Srebrenici, Deđanski je rekao da Bošnjaci imaju matricu, koje se po savjetu onih koji ih podržavaju "kao dobri učenici, poslušnici i sluge drže".

On je naglasio da na sreću postoje države kakve su Mađarska i Slovačka koje pružaju otpor neistinama.

- To nije slučajno i neko gura tu istu priču. Ali, mi ne možemo da dozvolimo da nam neko stavlja žig nego moramo da se borimo. Nemamo mi tu neko rešenje već da pričamo na sav glas i velikom delu slobodnog sveta, znači kojih je 80 odsto dajemo do znanja šta se radi i zašto se radi. To će nam ojačati poziciju u nekim sledećim borbama - rekao je Deđanski za Srnu.

Deđanski je naglasio da niko od Srba nema ništa protiv toga da se osude oni koji su počinili zločin i da kaže da se zločin dogodio jer treba imati dobar odnos sa muslimanima, ali dok god u BiH imaju takve ekstremiste međusobni odnosi ne mogu biti dobri.