latinica  ћирилица
14/06/2024 |  13:52 ⇒ 14:01 | Autor: RTRS

Novaković Bursać: Ne postoji sporni glasački listić, on je po pravilima nevažeći (VIDEO)

Ne postoji sporni glasački listić u vezi sa Domom naroda u PS BiH. Taj listić je po pravilima primjenjenim u NSRS za glasanje nevažeći, rekla je za RTRS Snježana Novaković Bursać, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.
Snježana Novaković Bursać - Foto: SRNA
Snježana Novaković BursaćFoto: SRNA

- To što je CIK BiH izašao iz svog okvira i upustio se u tumačenje, a tako i u pokušaj prekrajanja izborne volje Narodne skupštine odnosno građana Republike Srpske, to je još samo jedan dokaz da je to tijelo spremno da ispunjava političke zahtjeve i želje PDP-a, odnosno u širem kontekstu političkog Sarajeva - istakla je Novaković Bursać.

Ona dodaje da je to je potvrđeno i iskazano kroz namjere da u slučaju SNSD, odnosno blok vladajućih stranaka iz Republike Srpske izgubi četvrtog delegata da su oni spremni da uđu u rekonstrukciju Savjeta ministara.

- Međutim, čini se da su se i oni zabrojali i preračunali, niti razumiju mogućnosti daljnjeg poltičkog djelovanja SNSD-a niti institucija Republike Srpske. To samo pokazuje kakvi su oni politički amateri, ali da su željni vlasti, pogotovo one političke u Sarajevu, to i te kako jesu - naglasila je Novaković Bursać.

Novaković Bursać je podsjetila javnost da su kao politički gubitnici bili spremni da mole pred centralom SDP-a i da prirede cjelokupnoj javnosti poniženje takve vrste gdje je grupacija stranaka iz Srpske išla je da moli za ulazak u vlast.

Ona je prokomentarisala i nedavne Helezove izajve u medijima.

- Izjave Zukana Heleza su nerelevantne i nisu vrijedne komenatara. Međutim, vrijedne su samo toliko da se iz njih pročita namjera i to o čemu političko Sarajevo mašta, a očigledno da maštaju da im se vrate PDP i SDS, jer računaju da s njima mogu da ostvare svoje političke ciljeve, a ne da provedu stavove Republike Srpske - zaključila je Novaković Bursać.