latinica  ћирилица
14/06/2024 |  13:53 ⇒ 13:54 | Autor: RTRS

Helez obišao pogone gdje se proizvodi automatska puška

Ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez posjetio je danas proizvodni pogon u kompaniji "Igman" iz Konjica gdje se proizvodi i testira automatska puška.
Helez u Igmanu - Foto: Ustupljena fotografija
Helez u IgmanuFoto: Ustupljena fotografija

Helez je rekao da se sve zemlje svijeta ozbiljno naoružavaju modernizujući svoje oružane snage, te da ga "raduje činjenica da `Igman` stabilno posluje, prati trendove i raspolaže kapacitetima na koje se može osloniti odbrambeni sistem BiH".

- Ono što je nekada bio naš san, sada je stvarnost, imamo automatsku pušku koja je djelo domaćih stručnjaka i domaće proizvodnje - saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Generalni direktor "Igmana" Đahid Muratbegović i izvršni direktori kompanije upoznali su Heleza o novim tehnologijama kojima se omogućava nastavak razvoja i konkurentnost na tržištu.

Tokom sastanka naglašena je važnost i uloga namjenske industrije koja može odgovoriti svim zahtjevima oružanih snaga, policijskih i drugih bezbjednosnih agencija u BiH.

Helez je obišao proizvodne pogone kompanije koja je regionalni lider u proizvodnji malokalibarske municije i ima 1.400 zaposlenih, te prihode od oko 160 miliona KM, navedeno je u saopštenju.