latinica  ћирилица
14/06/2024 |  14:42 ⇒ 14:43 | Autor: RTRS

Stojičić uputila čestitku povodom završetka nastave

Povodom završetka nastave u školskoj 2023/2024. godini, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić uputila je iskrene čestitke svim učenicima, nastavnicima i vannastavnom osoblju, kao i rukovodstvu svih škola u Republici Srpskoj.
Učionica - Foto: RTRS
UčionicaFoto: RTRS

- Školska godina iza vas bila je ispunjena izazovima, marljivim radom i značajnim postignućima. Rezultat svakog uloženog truda je korak više u postignućima koja znače vaš zalog budućnosti potkovanoj znanjem i ličnim sposobnostima i umijećima, kao i profesionalnim naprecima koji ostaju u vašem trajnom vlasništvu. To je ujedno vaš, kao i zalog našeg vaspitno-obrazovnog sistema svjetlijoj budućnosti i prosperitetu kakvom kao društvo težimo. Svaki vaš uspjeh, uspjeh je cjelokupnog sistema vaspitanja i obrazovanja u Republici Srpskoj i zajedno ga slavimo - navodi se u čestitki Stojičić.

Uz iskazano divljenje učenicima, pozvala ih je da uživaju u zasluženom odmoru, kako bi s novom energijom i entuzijazmom dočekali nove školske izazove.

Nastavnicima je zahvalila za neizmjernu posvećenosti i strpljenje u radu s učenicima, kao i spremnosti da stalno unapređuju i usavršavaju profesionalni rad.

- Velika je vaša zasluga da naši učenici rastu i razvijaju se u odgovorne i obrazovane osobe, jer vaš posao nije samo u podučavanju, već i u oblikovanju budućnosti naše djece. Stoga zaslužujete poseban ugled i obavezujete cjelokupno društvo na iznimno poštovanje. Ukazala bih i na važnost uloge roditelja, čija je podrška i saradnja u zajedničkim nastojanjima da unaprijedimo i osnažimo sistem vaspitanja i obrazovanja od neprocjenjive važnosti. Zato ih pozivam na nastavak partnerskog i prijateljskog odnosa sa školama i nastavnicima, jer je zajednički interes činiti najbolje za djecu. Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske opredijeljeno je za izgradnju bolje vaspitno-obrazovne budućnosti za svu našu djecu, uz maksimalne bezbjedonosne mjere i i insistiranje na nultom stepenu tolerancije na svako nasilno i devijantno ponašanje kako među vršnjacima i u školama tako i na svakom drugom mjestu -  poručila je Stojičić i pozvala sve na jedinstveno u tim nastojanjima.

Takođe je svima poželjela ugodne i opuštajuće dane ljetnjeg raspusta, ispunjene radošću, dragocjenim i radosnim trenucima sa porodicom i prijateljima, kao i novim iskustvima.