latinica  ћирилица
14/06/2024 |  16:13 ⇒ 20:25 | Autor: RTRS

Milan Savić novi predsjednik Unije studenata; Bolja saradnja sa kolegama iz Srbije (VIDEO)

Milan Savić, student Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu izabran je za predsjednika Unije studenata Republike Srpske.
Unija studenata Srpske - Foto: RTRS
Unija studenata SrpskeFoto: RTRS

Savić je poručio da će novo rukovodstvo ovog tijela zastupati interese studenata i rad posvetiti podizanju studentskog standarda i kvaliteta obrazovanja na oba javna univerziteta u Srpskoj.

Uslovi za studiranje u Srpskoj mnogo su kvalitetniji u odnosu na ranije godine.

Novo rukovodstvo Unije studenata najavljuje inteziviranje saradnje sa krovnim studentskim tijelom iz bratske Srbije.

- Siguran sam da ćemo u narednom periodu raditi zajedno na projektima i aktivnostima koje organizujemo u septembru. Konkretno mislim na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Takođe, određene aktivnosti koje sprovodimo na zajedničkom nivou jesu druga studentska konferencija studenata Srpske i Srbije koja se prošle godine organizovala na Zlatiboru - rekao je Savić.

Margareta Smiljanić, presdjednica SKONUS-a istakla je dugu tradiciju dobrih odnosa između dvije krovne organizacije i kazala da će se nastaviti saradnja, kako bi, kako bi bili ispunjeni zajednički ciljevi.

Članovi krovnog studentskog tijela aktivno učestvuju u donošenju svih važnih odluka na oba javna Univerziteta.

- Oni učestvuju u radu Senata, i u radu Upravnog odbora kroz studentski parlament. Imamo fantastičnu saradnju i odličnu garnituru studenata koji rukovode studentskim parlamentom - naveo je Milan Kulić, rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Ana Sibinčić, potpredsjednica Unije studenata Republike Srpske naglasila je da će ova organizacija nastaviti da se bori za prava studenata, kao i na poboljšanju studentskog standarda, a kako je navela, ujedno i kvaliteta visokog obrazovanja.

- Radićemo na sve navedenom iako je danas kvalitet visokog obrazovanja na jako visokom nivou - smatra Sibinčićeva.

Članovi krovnog studentskog tijela aktivni su i u vannastavnim aktivnostima, a sve je intenzivnija i saradnja sa studentskim udruženjima iz regiona.

O tome svjedoči i današnja sjednica kojoj su prisustvovali i studenti iz Srbije.