latinica  ћирилица
14/06/2024 |  16:29 | Autor: SRNA

Čabrić: Karatista Pavle Dujaković ispisao istoriju osvajanjem bronze

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić istakla je da je karatista Pavle Dujaković osvajanjem bronzane medalje na sportskim igrama BRIKS-a u Rusiji ispisao istoriju.
Selma Čabrić - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Selma ČabrićFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Čabrićeva je naglasila da Dujaković prvi put nastupa kao reprezentativac Republike Srpske i osvaja prvu medalju za svoju Republiku, te mu poželjela da ovo bude samo prvi korak u sjajnoj karijeri koja je pred njim, saopšteno je iz resornog ministarstva.

- Sigurna sam da ćete nas obradovati sa još mnogo medalja u budućnosti, što Vam od srca želim. Čestitam Vam osvajanje bronzane medalje na sportskim igrama BRIKS-a kojom ste ispisali istoriju, osvojivši prvu medalju za našu Republiku Srpsku na tako velikom sportskom takmičenju - istakla je Čabrićeva u čestitki.

Karatista Pavle Dujaković iz reprezentacije Republike Srpske osvojio je danas bronzanu medalju na sportskim igrama BRIKS-a u Kazanju.

Reprezentacija Srpske nastupa pod svojom zastavom i obilježjima, a predstavlja je šezdeset četvoro sportista u osam sportova.

Igre su otvorene u Međunarodnom izložbenom centru "Kazanj ekspo", a učesnici se takmiče u 27 sportova i biće dodijeljeno 387 medalja.

Igre BRIKS-a traju do 23. juna.