latinica  ћирилица
14/06/2024 |  16:38 | Autor: RTRS

Trebinje: Premijera komada "Orkestar Titanik"

Pozorišni komad "Orkestar Titanik", nastao po tekstu Hrista Bojčeva, najizvođenijeg savremenog bugarskog dramskog pisca, u adaptaciji i režiji Željka Miloševića u pozorištu Kulturnog centra Trebinje premijerno će biti uzvden 19. juna od 20 časova.
Kulturni centar Trebinje -
Kulturni centar Trebinje

"Orkestar Titanik" je priča o četiri skitnice koje žive na napuštenoj željezničkoj stanici pod despotskom vlašću kriminalca Meta, koji se predstavlja kao čuveni dirigent i intelektualac Meto fon Metojan.

- Beskućnici očajnički žele otići i neprestano isčekuju voz, ali vozovi ne stižu u napuštenu stanicu. Јednoga dana, voz ipak ulazi u stanicu i iz njega izlazi nepoznati čovjek, predstavlja se kao Hari Hudini i nudi recept za spas - navode iz Kulturnog centra. 

U predstavi, koja je nastala u produkciji Kulturnog centra Trebinje, igraju Darko Kurtović, Zoran Јakšić, Bojan Ninković, Vladimir Samardžić i Željko Milošević.

Scenografija, kostim i izbor muzike, djelo su Željka Miloševića. Slikarske radove i dekoraciju uradio je Radivoj Milić, montažu zvuka Zoran Begenišić, šminku Ivana Ćeranić, sufler je Milica Salata, a tehnička podrška Ognjen Grubač i Željko Miletić.