latinica  ћирилица
14/06/2024 |  16:55 ⇒ 16:56 | Autor: SRNA

Župljanin: Uskoro krivična prijava protiv Heleza za protivpravno postupanje

Predsjednik Organizacije starješina Vojske Republike Srpske Slobodan Župljanin izjavio je da Srpska ne treba da brine zbog prijetnji ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza, ali da nadležni organi Srpske sve to uredno prate.
Slobodan Župljanin - Foto: RTRS
Slobodan ŽupljaninFoto: RTRS

- Sasvim je sigurno da će protiv njega biti uskoro podnesena i krivična prijava za protivzakonito i protivpravno postupanje - rekao je Župljanin za Srnu.

On je naglasio da je Helez poznati sarajevski propagator koji pokušava da skrene pažnju na sebe jer svojim radom i kvalitetom to ne može da učini.

Župljanin je rekao da Helezove prijetnje Republici Srpskoj nemaju nikakav značaj.

- Najbolje što se desilo Srpskoj i Srbima još od Drugog svjetskog rata je nedavni Svesrpski sabor zajedno sa Srbijom na kojem su donesene istorijske odluke koje se tiču bitisanja i funkcionisanja Republike Srpske u miru i stabilnosti - poručio je Župljanin.

On je istakao da je na Svesrpskom saboru naglašeno da će srpski narod i srpska zajednica biti zaštićeni gdje god bili.

- To što Helez obilazi fabrike namjenske industrije u Federaciji BiH i prijeti Srpskoj, u svrhu je propagande njegove stranke koja je već započela kampanju, ali od toga neće biti ništa - naveo je Župljanin.

Helez je prethodnih dana najavio da će bošnjačke vlasti, u svjetlu rezolucije o Srebrenici, zatražiti ukidanje Republike Srpske, tako što će ona biti podijeljena na dva kantona, a njeno ime biti izbrisano zauvijek.

Danas je posjetio i proizvodni pogon u kompaniji "Igman" iz Konjica gdje se proizvodi i testira automatska puška, te rekao da ga raduje činjenica da kompanija stabilno posluje i raspolaže kapacitetima "na koje se može osloniti odbrambeni sistem BiH".