latinica  ћирилица
14/06/2024 |  17:39 ⇒ 20:41 | Autor: RTRS

Vidovdanski sabor srpskih vitezova u subotu u manastiru Gomionica (VIDEO)

Sa iskrenim namjerama i čistoga srca u subotu u manastiru Gomionica biće održan Drugi Vidovdanski sabor srpskih vitezova. Svečana akademija počinje u 11.30, a prijem gostiju je već od 10 časova. Biraće se najbolji po čojstvu i junaštvu!
Srpski vitezovi - akademija - Foto: RTRS
Srpski vitezovi - akademijaFoto: RTRS

Vidovdanski srpski vitezovi je nevladina organizacija koja djeluje u Srbiji, i koja tama već 17. put organizuje akademiju, a u Republici Srpskoj drugi put. Oni koji pripadaju Vidovdanskim srpskim vitezovima su učesnici odbrambeno-otadžbinskih ratova devedesetih godina prošlog vijeka i rata na Kosovu i Metohiji 1998-99. godine.

I na ovoj Akademiji Vidovdanskih srpskih vitezova biće dodijeljena posthumna priznanja, za heroje koji nisu među nama i svjetovna za žive heroje. Akademija odluke donosi konsenzusom i ako bilo koji od članova ima primjedbu za predloženog nagrađenog ,on neće dobiti priznanje dok se ne dobije potpuna saglasnost.

Manastir Gomionica otvoren je za sve koji u subotu žele da vide Vidovdanske srpske vitezove i upoznaju se sa njihovim djelima i junaštvima.