latinica  ћирилица
14/06/2024 |  17:45 ⇒ 20:51 | Autor: RTRS

Na aerodromu Banjaluka postavljen digitalni info-pult (VIDEO)

Na aerodromu Banjaluka pušten je u rad interaktivni dvojezični digitalni info-pult na kojem se nalaze informacije potrebne turistima koji dolaze u Banjaluku.
Info-pult na banjalučkom aerodromu - Foto: RTRS
Info-pult na banjalučkom aerodromuFoto: RTRS

Turista ste? Sletjeli ste avionom u Banjaluku? Zanima vas šta grad na Vrbasu nudi ili gdje jesti i šta posjetiti? Sve ove informacije biće vam dostupne... Da, riječ je o info-pultu! Naime, Turistička organizacija došla je na ideju da ga instalira na Aeorodromu Republike Srpske, u Mahovljanima.

Direktor Turističke organizacije grada Banjaluka Dragana Vukliš rekla je novinarima da će turisti putem info-pulta moći da se informišu o prevozu, smještaju, restoranima, kao i turističkim atrakcijama, odnosno o svemu što mogu da vide i rade u gradu na Vrbasu.

- Cilj postavljanja digitalnog info pulta upravo na ovoj lokaciji na aerodromu je prije svega pružanje svih potrebnih informacija posjetiocima koji stižu u Banjaluku, koje će im vjerujemo olakšati boravak u našem gradu a pored toga još jedan veoma značajan način promocije ponude našeg grada - rekla je Vukliševa.

Informacije koje su dostupne na pultu su dvojezične. Podjeljene su u četiri segmenta, putem kojeg će putnici imati priliku da se informišu o smještaju, prevozu, restoranima, kao i turističkim atrakcijama.

Turistička organizacija grada Banjaluka u narednom periodu planira još ovakvih aktivnosti, a sve sa ciljem što bolje promocije i privlačenja turista. Iz "Aerodroma Republike Srpske" poručeno je da postavljanje dvojezičnog interaktivnog info-pulta na aerodrom Banjaluka predstavlja dobrodošlicu za sve putnike koji dolaze u Srpsku.