latinica  ћирилица
14/06/2024 |  20:15 ⇒ 20:36 | Autor: RTRS

Matijašević: Stati iza državničke politike Milorada Dodika (VIDEO)

Srpskom narodu je neophodno nacionalno i duhovno okupljanje i snažno jedinstvo svih političkih faktora, jer svaka podjela pravi veliku štetu narodnim i nacionalnim interesima, i mora se stati iza državničke politike predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, poručio je predsjednik Pokreta "Odbrana Srpske" Darko Matijašević na večerašnjoj tribini u banjalučkoj mjesnoj zajednici Ljubačevo.
Tribina Pokreta "Odbrana Srpske" - Foto: RTRS
Tribina Pokreta "Odbrana Srpske"Foto: RTRS

Kako je naglasio Matijašević, udruženo djelovanje nelegalnog visokog predstavnika Kristijana Šmita i stranaca nije prestalo.

- Na Srpsku i srpski prostor gledaju kao na nedovršeni posao na Balkanu. Čak će biti jači i direktniji pritisci, posebno u smislu političke eliminacije predsjednika Srpske Milorada Dodika u montiranom sudskom procesu pred Sudom BiH. Moramo stati iza Dodikove državničke politike - poručio je Matijašević.

On je naglasio da je udar na predsjednika Srpske nemilosrdan udar na Republiku Srpsku i srpski narod u cjelini i da je upravo to potvrdio i Svesrpski sabor u Beogradu.

Ratni oficir Vojske Republike Srpske Radenko Vujasin poručio je da Srbi moraju na dostojanstven način u miru braniti dostignuća generacije junaka koji su odbranili Srpsku.

- Želimo mir i suživot sa svima. Želimo prosperitet mladih generacija i svih naroda, drugih i drugačijih. To možemo postići samo jedinstvom koje nam je kao i mnogo puta u istoriji bilo potrebno - rekao je Vujasin.

On je naglasio da ratni veterani, borci i porodice poginulih boraca daju punu podršku predsjedniku Dodiku i institucijama Srpske u ovim teškim vremenima.

Pukovnik Vojske Republike Srpske u penziji Borislav Vukičević rekao je da je ugrožena teritorija Srpske, da se montiraju politički procesi, nameću zakoni, otima imovina i prekraja istorija.

On je istakao da je na svim dosadašnjim tribinama ovaj pokret prepoznao aktuelnosti događaja i velikih promjena u geopolitici i istovrmneno se vrši ogroman pritisak na Republiku Srpsku i sav srpski narod u regionu.

- Pokret "Odbrana Srpske" čvrsto stoji iza legalno odabranih organa vlasti kako na nivou entiteta, tako i na nivou BiH - rekao je Vukičević.

Tribini su prisustvovali borci Odbrambeno-otadžbinskog rata, pripadnici Vojske Republike Srpske, penzionisani pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske, intelektualci, predstavnici akademske zajednice, porodice poginulih boraca i meštani mjesne zajednice Ljubačevo.

Prije tribine, ispred sjedišta ove mjesne zajednice položeni su vijenci na spomen-obilježje borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.