latinica  ћирилица
14/06/2024 |  20:38 ⇒ 21:09 | Autor: RTRS

Knjiga "Sve o banjalučkom sportu" oduševila publiku (FOTO)

Promocija knjige "Sve o banjalučkom sportu" održana je u prepunoj sali Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banjaluci.
Promocija knjige Sve o banjalučkom sportu - Foto: Ustupljena fotografija
Promocija knjige Sve o banjalučkom sportuFoto: Ustupljena fotografija

Autor knjige Željko Tica godinu dana pisao je tekstove koje je objavljivao na društvenim mrežama, a prvi je napisao provodom 20. aprila kada je 1974. godine otvorena dvorana Borik i kada je na isti dan, ali 2002. godine Draženko Ninić postao evropski prvak u kik-boksu.

- Ništa nije bilo slučajno. Ovo je bilo ciljano da se urade prvi tekstovi na taj dan, a između ostalog i povodom 22. aprila Dana grada Banjaluka. Početna ideja bila je da se knjiga zove SOS, kao spas banjalučkom sportu kojem treba pomoći kroz sistemsko rješenje. Na kraju sve sam tekstove pretvorio u knjigu i u realizaciji ovog posla pomogli su mi brojni prijatelji poput Dade Talića, Srđana Zrnića, Bojana Garića. Veliku pomoć i podršku imao sam i od recenzenata Nade Tešanović i Marinka Umičevića kojima se najiskrenije zahvaljujem - rekao je autor knjige.

Ustupljena fotografija

Јedan od recenzenta knjige "Sve o banjalučkom sportu" Marinko Umičević bio je posebno obradovan promocijom.

- Bilo je ovo veče prepuno emocija. Ovom prilikom su spomenuti sjajni rezultati banjalučkih sporista i sve se to našlo u ovoj knjizi, počev od rukometaša i rukometašica Borca, fudbalera Borca, košarkašica Mladog Krajišnika, ali i trofejnog Košarkaškog kluba invalida Vrbas. Knjiga je posebna i u njoj nisu samo obuhvaćeni uspjesi banjalučkih sportista. Tu se spominju i nekadašnje legende koje su ostavile dubok trag u sportu Banjaluke i to nikako ne smijemo zaboraviti. Zahvaljujući autoru, ovo je podsjećanje na sve njih i hvala mu na tome i srećan sam što sam bio dio ove lijepe priče - rekao je Umičević, uspješni predsjednik Košarkaškog kluba invalida Vrbas koji je sa ovim klubom osvojio 64 trofeja.

Ustupljena fotografija

Drugi recenzent bila je Nada Tešanović, uspješna predsjednica Ženskog rukometnog kluba Borac.

- Hvala autoru na ovom sjajnom izdanju u kojem je spomenuo sve one koji su obilježili sport Banjaluke. Ponosna sam na sve ono što su ekipe ili pojedinci ostvarili u minulom periodu, a izuzetno sam srećna što sam učestvovala u ovoj sjajnoj promociji - izjavila je Nada Tešanović koja je kao predsjednica ŽRK Borac osovjila 25 trofeja u Republici Srpskoj i BiH.

Među brojnim gostima bili su članovi Pokreta za žensku košarku Marina Maljković, te mladi iz ŽRK i RK Borac, dok su u muzičkom dijelu nastupili braća Vukašin i Luka Branković, te članovi plesnog kluba Gema.