latinica  ћирилица
14/06/2024 |  22:14 ⇒ 22:58 | Autor: RTS

Potop Škotske protiv Njemačke (FOTO)

Fudbaleri Njemačke i Škotske igraju prvi meč grupne faze Evropskog prvenstva.
Njemačka-Škotska (Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI) -
Njemačka-Škotska (Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI)

Maestralan udarac Niklasa Filkruga kojim je matirao golmana Škotske. Njemačka vodi 4:0.

Napadač Njemačke je u stilu Јohanesa Fojtmana, košarkaškog centra zakucao loptu u mrežu protivnika. 110 kilometara na čas je išla lopta u pravcu gola koji brani Angus Gan.

Prvo poluvrijeme prvog meča na Evropskom prvenstvu protekao je u dominaciji Njemačke protiv Škotske, što uostalom i pokazuje rezultat na semaforu "Minhen arene" - 3:0 u korist domaćina takmičenja. Škoti zaista djeluju izvan ritma, Nijemci su ih potpuno nadigrali.

Kratki pasovi i individualne kreacije Tonija Krosa i Ilkaja Gindogana na sredini terena donijele su Nijemcima golove. Prvi i drugi gol došli su kao rezultat uspavljujuće igre Njemačke, jer su Škoti bili uljuljkani u neku svoju filozofiju da mogu da igraju protiv jedne od najtrofejnijih fudbalskih nacija.

Florijan Virc bio je precizan u 10. minutu i donio radost Nijemcima, a potom je Gindogan u 18. minutu zatresao mrežu Škota, a u finišu prvog dijela igre Kai Haverc bio je precizan s penala.

Udarac sa 11 metara došao je kao plod nepažnje Rajana Porteusa koji je obema nogama startovao nad Gindoganom i zaradio crveni karton. Škoti će u nastavku igrati s 10 igrača.

Nijemci nisu dozvolili ni jednu šansu protivnicima. Bajkovit početak prvenstva. Njeverovatna misija Škotske, imajući u vidu i kvalifikacioni ciklus, pretvorio se u nemoguću misiju, barem kada je riječ o prvom meču.