latinica  ћирилица
15/06/2024 |  09:57 ⇒ 11:44 | Autor: RTRS

Akcija "Stočar": Uhapšene dvije osobe

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u saradnji sa policijskim službenicima Policijskih uprava Prijedor i Mrkonjić Grad, realizovali su operativnu akciju kodnog naziva „Stočar“ usmjerenu na rasvijetljavanje više krađa i 14. juna 2024. godine lišili slobode lica R.K. i R.M. oba iz Banjaluke, saopšteno je iz PU Banjaluke.
Policija Srpske - Foto: RTRS
Policija SrpskeFoto: RTRS

Navedena lica sumnjiče se da su u periodu od 20. maja do 13. juna 2024. godine na području Banjaluke, Prijedora i Mrkonjić Grada počinila više krađa, te da su oštećenim licima pričinila materijalnu štetu od oko 5.000 KM, navodi se u saopštenju.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, 14. juna 2024. godine, na području Banjaluke izvršen je pretres kuće, pomoćnih objekata i pokretnih stvari koje koristi lice R.K., kojom prilikom je pronađena i oduzeta sitna stoka (tele i jagnjad), građevinska mašina, građa i cement, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

U toku je kriminalistička obrada navedenih lica, a sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Nakon komletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica R.K. i R.M. biće podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.