latinica  ћирилица
15/06/2024 |  11:48 ⇒ 11:49 | Autor: SRNA

Rajilić: Helez se ne pita o postojanju Srpske

Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić istakla je da se ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez, jedan od srbomrzaca kojima je Republika Srpska trn u oku, ne pita o postojanju Srpske.
Božica Živković Rajilić - Foto: RTRS
Božica Živković RajilićFoto: RTRS

- On je jedan od srbomrzaca u nizu kojima je Republika Srpska trn u oku. Nisu vremena onakva kako to takvi misle. Nisu u ratu stvorili unitarnu BiH, a poslije Dejtonskog sporazuma propali su im svi pokušaji da nestane Srpska - rekla je Rajilićeva Srni.

Ona je istakla da Helezove priče o ukidanju Republike Srpske predstavljaju samo njegovu maštu i priču po onoj narodnoj "što je babi milo, to joj se i snilo".

- Zukan Helez je nebitna ličnost, bez obzira što je na tu funkciju došao kao stranačka ličnost. Niti se on pita da li će postojati Republika Srpska, ni kako će se zvati - rekla je Rajilićeva.

Ona je podsjetila da je Republika Srpska nastala u miru, da je međunarodno priznata Dejtonskim mirovnim sporazumom i da je već poznata priča šta bi Helez želio.

Helez je najavio da će Bošnjaci zatražiti ukidanje naziva Republike Srpske i same Republike i njenu podjelu na dva kantona.