latinica  ћирилица
15/06/2024 |  13:50 ⇒ 13:51 | Autor: SRNA

Parastos za poginule borce Vojske Srpske i civile iz Tutnjevca

U Tutnjevcu kod Ugljevika danas je služen parastos i položeno cvijeće ispred spomen-obilježja za 23 poginula borca Vojske Republike Srpske i tri civilne žrtva rata iz ovog podmajevičkog mjesta.
Ugljevik - sjećanje - Foto: SRNA
Ugljevik - sjećanjeFoto: SRNA

Mještanin Tutnjevca i bivši pripadnik Specijalne jedinice "Mandini lavovi" Gavro Milošević istakao je da će dok god postoje borci Vojske Republike Srpske njegovati sjećanje na poginule saborce.

- Nastojimo da mladim pokoljenjima prenesemo tu kulturu sjećanja i kroz ovakve događaje im objasnimo značaj borbe srpskog naroda za slobodu i za Republiku Srpsku koja je bila volja naroda i rekao bih volja Božija, a ostvarena je zahvaljujući jedinstvu našeg roda u najtežim trenucima - rekao je Milošević.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić istakao je da je dužnost i obaveza svih koji žive u slobodi i miru u Republici Srpskoj da odaju počast herojima Odbrambeno-otadžbinskog rata, kao i poštovanje njihovim porodicama.

On je rekao novinarima da je lokalna zajednica učinila mnogo za ovu kategoriju društva njihovim stambenim zbrinjavanjem i drugim vidovima pomoći, te da će tako biti i u narednom periodu.