latinica  ћирилица
15/06/2024 |  18:06 ⇒ 18:50 | Autor: RTRS

Drugi dan Međunarodnog festivala medija: Vukanović pokušao da provocira

Drugog dana Međunarodnog festivala medija održane su panel-diskusije o temi "Mediji i digitalno doba" i "Mediji nekad i sad".
Trebinje - media fest - Foto: Ustupljena fotografija
Trebinje - media festFoto: Ustupljena fotografija

Podsjećamo, u Trebinju je sinoć počeo prvi Međunarodni festival medija, koji je okupio oko 50 medijskih predstavnika iz cijelog regiona.

Teme festivala su nove tehnologije, digitalno i tradicionalno novinarstvo, prednosti i nedostaci.

Kroz više panel diskusija, eminentna imena iz svijeta novinarsta, urednici i glumci iz regiona govore o aktuelnim temama i problemima koje se tiču medija i digitalnog doba.

Na panelu "Mediji i digitalno doba" učestvovala je glavna urednica RTRS-a Nada Veletić.

Tokom panela dogodio se i manji incident, kada je narodni poslanik Nebojša Vukanović pokušao da isprovocira Veletićevu tvrdeći da kao lider parlamentarne liste i poslanik nije, kako kaže, minut dobio na Јavnom servisu.

Pokušaj provokacije nije uspio i Veletićeva je odgovorila da Vukanović traži publiku u Narodnoj skupštini i na ovom festivalu, dok u telefonskim razgovorima drugačije priča.

- Da nema medijski prostor, to je neistina. Neki dan je imao konferenciju za novinare u Trebinju, kolega je snimao. Ovaj četvrtak je bila njegova izjava u političkom magazinu Pečat koji ja osam godina uređujem - rekla je Veletićeva i dodala da RTRS prenosi sve Vukanovićeve govore u Narodnoj skupštini.

Ona je rekla da je u nekoliko navrata razmatrala i podnošenje tužbe protiv Vukanovića.