latinica  ћирилица
15/06/2024 |  18:11 ⇒ 18:47 | Autor: Agencije

Sportski svijet plače za Šarkićem

Prerani odlazak crnogorskog golmana rastužio je svijet fudbala - tužne vijesti iz Budve prenijeli Marka, Gazeta delo Sport, Bild, mnogi klubovi, navijači njegovog Milvola.
Matija Šarkić (Foto: EPA-EFE/Hakon Mosvold Larsen) -
Matija Šarkić (Foto: EPA-EFE/Hakon Mosvold Larsen)

"Vječno nasmijani momak", sjajni sportista, odličan golman Matija Šarkić iznenada je preminuo u 27. godini.

Za momkom, koji je prije samo nekoliko dana u rodnom Briselu u dresu "Sokola" pokazao o kakvoj klasi se radi, plače Crna Gora, ali i sportski svijet.

Madridska Marka je tih dana pisala o "zvjezdanom Šarkiću", momku koji je zasjenio zvijezde Belgije, a danas se oprostila od njega.

- Tragične vijesti stigle su jutros kada je njegov Milvol saopštio da je slomljen od tuge - piše Marka.

Na naslovnoj strani Gazete delo Sport navode "Šarkićeva drama - prije samo desetak dana bio je najbolji na terenu u prijateljskom meču protiv Belgije".

Uz priču o Šarkićevoj karijeri vijest je prenio i Bi-Bi-Si - "Naše misli u ovom trenutku su sa njegovom porodicom",

Od Matije se oprostio i poznati novinar Fabricio Romano. "Vijest koja lomi srce... Moje misli su uz njegovu porodicu", napisao je Romano.

Njemački Bild naglašava da je velika tuga u Crnoj Gori i Engleskoj. "Gorke vijesti iz svijeta fudbala, a ne tako davno Šarkić je bio na terenu i izabran za igrača utakmice".

RTFB, državna televizija Belgije, zemlje u kojoj je Matija odrastao, podsjetila je na njegovu izjavu koju je dao pred nedavni meč u Briselu. "Proveo sam deset godina u Anderlehtu, tako da je ovaj meč bio sve samo ne običan za mene", rekao je tada Šarkić.

Posljednji pozdrav crnogorskom golmanu uputili su mnogi klubovi, između ostalih i Vest Hem, najveći rival njegovog Milvola, zatim i Aston Vila, Birmingem, Vigan, Stouk, Vulverhempton, Šruzberi, kao i FA kup i francuska Liga 1...

Šarkić je posebnu vezu imao sa ljudima sa tribina Milvolog Dena, a zvanični klub navijača "lavova" imao je posebnu poruku za svog golmana.

"Јednom lav, uvijek lav".