latinica  ћирилица
15/06/2024 |  19:05 ⇒ 20:52 | Autor: SRNA

Stamenkovski: Otkazati festival "Mirdita"

Festival "Mirdita, dobar dan" treba otkazati jer podriva ustavni poredak i vrijeđa nacionalno osjećanje, izjavila je danas ministar za brigu o porodici i demografiji Milica Đurđević Stamenkovski.
Milica Đurđević Stamenkovski (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr) -
Milica Đurđević Stamenkovski (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr)

Stamenkovski je istakla da je nedopustivo da se na Vidovdan u Beogradu održi skup posvećen protežiranju vrednosti koje zastupa režim Aljbina Kurtija, koji sprovodi teror nad srpskim narodom i svetinjama Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji.

Ona je navela da sadržaj ovog festivala duboko uznemirava javnost u Srbiji zbog svog antisrpskog i antiustavnog karaktera, zbog čega njegovo održavanje predstavlja i ozbiljan bezbjednosni rizik za građane.

Ukazala je da je taj festival nema nikakve veze sa kulturom i umjetnošću, već isključivo služi za promociju interesa lažne kosovske države i njenih separatističkih institucija.

- Јedini cilj ovog projekta jeste da ponizi državu Srbiju i srpski narod i našu viševjekovnu vjersku i kulturnu baštinu na Kosovu i Metohiji predstavi kao dio nekakvog kosovskog kulturnog nasljeđa - istakla je Stamenkovski, koja je i predsjedica Srpske stranke "Zavetnici".

Prema njenim riječima, tokom održavanja festivala "Mirdita" u kontinuitetu se upućuju poruke koje afirmišu samoproglašenu nezavisnost, a Srbe i Srbiju tretiraju kao agresorsku i zločinačku stranu, saopšteno je iz stranke "Zavetnici".