latinica  ћирилица
16/06/2024 |  08:40 ⇒ 08:40 | Autor: SRNA

Boračka organizacija opštine Novi Grad: Srpsku niko ne može dijeliti niti ukidati, pogotovo ne Helez

Republika Srpska je stvorena voljom srpskog naroda i niko je ne može dijeliti niti ukinuti, pogotovo ne ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez, poručili su iz Boračke organzacije oppštine Novi Grad.
Zastava Srpske - Foto: RTRS
Zastava SrpskeFoto: RTRS

- Republika Srpska je jedinstvena teritorija potvrđena mirovnim ugovorom u Dejtonu i kao takva čini jedan od dva dijela BiH tako da kantonizacija u Republici Srpskoj ne dolazi u obzir - rečeno je Srni u Boračkoj organizaciji opštine Novi Grad.

Za Helezovu izjavu da će Srbi u Republici Srpskoj izvući deblji kraj i proći kao Srbi u Republici Srpskoj Krajini koji su protjerani u "Oluji", borci kažu da jasno govori o tome koliko su za bošnjačke političare i kvaziinetelektualce Srbi poželjni u BiH.

Iz Boračke navode da izjave koje dolaze nakon manjinskog usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, te izjave iz američke Ambasade u BiH da imovina ne pripada entitetima ne doprinose učvršćivanju mira i zajedničkom životu na ovim prostorima već podstrekavaju ratnohuškačku retoriku bošnjačkih političara.

U Boračkoj organizaciji Novi Grad smatraju da je odgovor na sve napade na Republiku Srpsku jedinstvo Srpske i Srbije i specijalne i bratske veze koje su svakim danom jače.

- Ovo je potvrđeno i na nedavno održanom Svespskom saboru u Beogradu koji je neprijateljima srpskog naroda trn u oku - poručili su iz Boračke organizacije.

Helez je nedavno najavio da će bošnjačke vlasti, u svjetlu rezolucije o Srebrenici, zatražiti ukidanje Republike Srpske, tako što će ona biti podijeljena na dva kantona, a njeno ime biti izbrisano zauvijek.

On je zaprijetio i da će Srbi "izvući deblji kraj" ako se ne povinuju njegovom planu o podjeli, i proći, kako je rekao, kao Srbi iz Republike Srpske Krajine, koji su protjerani u hrvatskoj akciji "Oluja".

Helez je rekao da bi za Srbe bila "prednost" ako bi se sami iselili iz Republike Srpske i BiH.