latinica  ћирилица
16/06/2024 |  09:01 ⇒ 16:15 | Autor: SRNA

Načelnik Srpca zahvalio Vladi Srpske za pomoć

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević rekao je da još nisu utvrdili visinu štete koju je ovoj lokalnoj zajednici pričinilo olujno nevrijeme, ali je zahvalio Vladi Republike Srpske jer je brzo reagovala i obezbijedila pomoć.
Srbac, nevrijeme - Foto: RTRS
Srbac, nevrijemeFoto: RTRS

- Iako još nemamo tačan iznos procijenjene štete, odobrena sredstva će znatno pomoći našim građanima. Sasvim sigurno je da neće biti dovoljna da se saniraju sve posljedice olujnog nevremena, ali izuzetno smo zahvalni što je Vlada brzom reakcijom obezbijedila sredstva - rekao je Dragosavljević.

Prema njegovim riječima, najveća šteta pričinjena je u poljoprivredi, na usjevima, zatim na stambenim i pomoćnim objektima, kao i na lokalnim putevima.

- Visinu štete znaćemo nakon što komisije izađu na teren i izvrše procjenu - rekao je Dragosavljević Srni.

Dragosavljević je naveo da je Srbac jedna od četiri lokalne zajednice kojima je odobrena pomoć od 450.000 KM, što će biti usmjereno na sanaciju štete.

Јako olujno nevrijeme zahvatilo je 12. juna dijelove opštine Srbac.

Upravni odbor Fonda solidarnosti Republike Srpske je na telefonskoj sjednici donio odluku o dodjeli sredstava direktne podrške opštinama pogođenim olujnim nevremenom.

Odobrena je isplata direktne podrške u ukupnom iznosu od 1.000.000 KM za prevazilaženje posljedica usljed elementarnih nepogoda opštini Srbac sa 450.000 KM, opštini Modriča 350.000 KM, opštini Vukosavlje 100.000 KM i opštini Novi Grad 100.000 KM.