latinica  ћирилица
16/06/2024 |  14:06 ⇒ 16:16 | Autor: SRNA

Vidović: Crkva jedina institucija koja najbolje okuplja Srbe

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović istakla je da je Crkva jedina institucija koja najbolje okuplja Srbe i da je veoma važno da su jedinstveni u trenucima napada na Srpsku i srpski narod.
Zora Vidović - Foto: SRNA
Zora VidovićFoto: SRNA

- Veoma je važno da se svi okupimo i budemo jedinstveni zbog svega ovog što sada proživljavamo - rekla je Vidovićeva novinarima u Prijedoru.

Ministarka je danas u manastiru Miloševac kod Prijedora prisustvovala velikom crkvenom narodno-liturgijskom sabranju povodom slave manastirskog zimskog hrama Vaznesenja Gospodnjeg. U toku je obnova ove svetinje, koja je počela 2019. godine.

Vidovićeva je istakla da je Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit banjalučki Јefrem uradio ogromnu stvar obnovom ovog manastira, što Srbi nikada ne smiju zaboraviti.

- Vladika ima izuzetnu volju, želju i snagu i daćemo sve od sebe da se završi ovo što je započeto i još mnogo toga uradi. Vlada će uvijek biti tu da pomogne i dijelom isfinansira radove, ali naravno najveća zahvalnost ide Crkvi i narodu koji sve ovo pomaže - naglasila je Vidovićeva.

Ona je istakla da ove svetinje veoma znače jer se narod okuplja oko pravoslavne vjere, koja je oduvijek bila ta koja održava srpski narod i onda kada je bilo najteže.

- Za vrijeme Turaka Crkva je bila ta koja je održala Srbe i sigurna sam da će i u ovom vremenu održati Srbe, pogotovo ovdje kod nas u Krajini - rekla je Vidovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo što se u Republici Srpskoj grade manastiri i svetinje koje su nekada davno bile porušene.