latinica  ћирилица
16/06/2024 |  15:34 ⇒ 19:59 | Autor: RTRS

Selak ponovo na čelu SPS-a: Nastavak politike socijalne pravde i nacionalne odgovornosti (VIDEO)

Goran Selak danas je ponovo izabran za predsjednika Socijalističke partije Srpske na Kongresu stranke u Banjaluci.
Kongres SPS - Foto: Ustupljena fotografija
Kongres SPSFoto: Ustupljena fotografija

Selak je poručio da će nastaviti da vodi politiku socijalne pravde i nacionalne odgovornosti.

Selak je zahvalio delegatima i članovima koji su mu ukazali povjerenje, naglasivši da ovaj izbor predstavlja veliku čast i odgovornost.

Tokom obraćanja, naglasio je istorijsku ulogu socijalista u nacionalnom, ekonomskom i socijalnom napretku srpskog naroda.

- Naš cilj je da stvorimo socijalno pravedno i ekonomski napredno društvo, koje će biti u službi svih građana - rekao je Selak.

Selak je istakao značaj predstojećih lokalnih izbora, na kojima SPS planira da pokaže svoju posvećenost rješavanju problema građana na lokalnom nivou, saopšteno je iz SPS-a.

- Svaka lokalna zajednica na koju bude uticala SPS mora biti spremna da rješava probleme i gradi bolju budućnost za svoje građane - dodao je.

Navodi se da će SPS nastaviti da podržava evropski put Republike Srpske, ali sa jasnim fokusom na očuvanje njenih nadležnosti i tradicionalnih vrijednosti.

- Evropska unija predstavlja priliku za naš narod da živi na zajedničkom prostoru bez granica, ali je podjednako važno da zadržimo naše vrijednosti i identitet - naglasio je Selak.

SPS je istakao posvećenost bliskim odnosima sa Srbijom, podržavajući sve inicijative koje doprinose jedinstvu srpskog naroda.

- Naš narod je jedan i jedinstven, i svi moramo raditi na tome da očuvamo i jačamo našu zajednicu - istakao je Selak.

Dalje se navodi da Socijalistička partija Srpske stoji čvrsto na pozicijama patriotizma i socijalne odgovornosti, spremna da preduzme sve mjere kako bi se obezbjedila dostojanstven život za svakog građanina.

- Naše snage leže u jedinstvu i solidarnosti. Samo zajednički možemo izgraditi pravedno i dostojanstveno društvo za sve - poručio je Selak.

Zaključujući obraćanje, Selak je pozvao sve članove i simpatizere SPS-a da hrabro nastave borbu za bolju budućnost Republike Srpske.

- Neka naša borba bude simbol nade i inspiracije za sve građane. Živjela Socijalistička partija Srpske! Živjela Republika Srpska! Živjela Srbija! - zaključio je Selak.

Ustupljena fotografija

Kongresu SPS-a putem video linka obratio se osnivač Pokreta socijalista i potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin, a Kongresu su prisustvovali i mnogobrojni gosti iz Srpske, Srbije i Crne Gore među kojima su i Nemanja Starović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije, kao izaslanik predsjednika Srpske napredne stranke i predsjednika Vlade Srbije Miloša Vučevića, Bojan Torbica, potpredsjednik Pokreta socijalista.

Kongresu su prisustvovali i Srđan Amidžić, generalni sekretar SNSD-a, Igor Dodik, organizacioni sekretar SNSD-a, Saša Trivić, potpredsjednik Unije poslodavaca Srpske, Milenko Mitrović, predsjednik Pokreta za Bijeljinu, Vladislav Dajković, predsjednik Slobodne Crne Gore, Aleksandar Lukić, generalni sekretar NDP-a, dr Nikola Šobot i Mile Dmičić, predsjednik Političkog savjeta DEMOS-a.