latinica  ћирилица
16/06/2024 |  16:00 | Autor: TANЈUG

Međunarodna zajednica ćuti o hapšenju srpskih mladića

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je nakon što je tzv. kosovska policija maltretirala dva srpska maloljetnika Leposaviću da o takvim događajima međunarodna zajednica ćuti i da Beograd ne dobija zvanične informacije.
Ivica Dačić (foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Ivica Dačić (foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

- Kada želimo da saznamo bilo šta u vezi sa bezbjednošću naših građana unutar Srbije, znači na Kosovu i Metohiji, moramo da se oslanjamo na naše izvore od naših građana, nikakve zvanične informacije nemamo ni od koga ko se bavi policijskim poslom - rekao je Dačić.

On je naveo da policijski posao na Kosovu i Metohiji prvenstveno pokriva Euleks, ali da bi trebalo i Kfor.

- Sa velikim negodovanjem i zaprepašćenjem gledamo na to kako se primjenjuje nasilje prema građanima Srbije - rekao je ministar policije.

Dačić je podsjetio da je nedavno na administrativnom prelazu zaustavljena osoba za koju je Uprava kriminalističke policije, odnosno službe za otkrivanje ratnih zločina, imala sumnje da je učestvovao u zločinima nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji.

- Lice je albanske nacionalnosti i zadržano je. Ne znam da li će protiv njega biti podnijeta krivična prijava, ali je tužilaštvo utvrdilo da zaista ima elemenata za tako nešto. Pa oni su zvali UN zbog toga, a kome mi da se žalimo, na koji način možemo da reagujemo kada međunarodna zajednica ćuti? - upitao je Dačić.