latinica  ћирилица
16/06/2024 |  16:10 | Autor: SRNA

"Republika Srpska jaka i stabilna, Helez nevažan"

Ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez je nevažan čovjek za Republiku Srpsku, jer je Srpska jaka i stabilna, istakao je predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak.
Republika Srpska - Foto: RTRS
Republika SrpskaFoto: RTRS

- Kada je matica Srbija nama iza leđa onda ne treba da mislimo o jednom Helezu - rekao je Selak u Banjaluci.

Govoreći o Svesrpskom saboru i osporavanju potisane Deklaracije od pojedinaca, Selak je rekao da neće da obraća pažnju na te pojedince, te naveo da je SPS dao svoj doprinos Saboru.

- Bila mi je velika čast kao mladom čovjeku iz Republike Srpske da budem prisutan i da uveličam prvi Svesrpski sabor u našoj matici, u našem Beogradu - rekao je Selak.

Na pitanje o izjavama Heleza, generalni sekretar SNSD-a Srđan Amidžić je rekao da praktikuje da komentariše ozbiljne izjave i ozbiljne političare.

- S obzirom da njega neću komentarisati sve sam vam rekao - naveo je Amidžić, koji je i ministar finansija i trezora u Savjetu ministara.

Helez je nedavno najavio da će bošnjačke vlasti, u svjetlu rezolucije o Srebrenici, zatražiti ukidanje Republike Srpske tako što će ona biti podijeljena na dva kantona, a njeno ime biti izbrisano zauvijek.

On je zaprijetio i da će Srbi "izvući deblji kraj" ako se ne povinuju njegovom planu o podjeli, i proći, kako je rekao, kao Srbi iz Republike Srpske Krajine, koji su protjerani u hrvatskoj akciji "Oluja".

Helez je rekao da bi za Srbe bila "prednost" ako bi se sami iselili iz Republike Srpske i BiH.