latinica  ћирилица
17/06/2024 |  08:03 ⇒ 10:07 | Autor: RTRS

Minić: Svesrpski sabor ispisuje istoriju (VIDEO)

Svesrpski sabor ispisuje istoriju, to je nešto najljepše što se u posljednje vrijeme dogodilo srpskom narodu, rekao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić za naš Јutarnji program.
Svesrpski sabor - Foto: RTRS
Svesrpski saborFoto: RTRS

- Mi s ove strane Drine smo uvijek imali ogromnu empatiju, koju nismo toliko osjećali sa one strane, do sada - napominje Minić.

Dodaje, da kada je riječ o Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, da su putem iste potpisani određeni sporazumi, koji su veoma bitni.

- Razgovarali smo oko drvo-šumskog sortimenta. Komentarisali smo i uređenje donjeg korita rijeke Drine. Razgovarali smo i o uvozi i izvozu, nama je Srbija najveći spoljnotrgovinski partner - dodaje Minić.

Minić je naglasio, da je veoma bitan ovaj momenat, koji su dva lidera, odnosno predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prepoznali kao bitan momenat, za ujedinjenje srpskog naroda.

- U toj Deklaraciji, ima toliko bitnih stvari, koja ujedinjuje tu misao, srpski narod - ističe Minić.

Kaže, da kada je riječ o rezolciji o Srebrenici, da ista formalno-pravno nije usvojena.

- Trebamo još više biti oprezni, sve vrijeme ljudi, koji imaju ozbiljne parnetere u Evropi, "urotili" su se protiv nas - dodaje Minić.

Kada je riječ o žetvi pšenice na prostoru Srpske, Minić dodaje da očekuje da u narednih sedam dana krene žetva u punom kapacitetu.

- Ono što možemo je da prije sjetve kažemo da ćemo dati 500 KM podsticaja po hektaru, regresirati gorivo sa 0,80 KM po litru - dodaje je Minić.