latinica  ћирилица
17/06/2024 |  09:03 ⇒ 09:46 | Autor: RTRS

Audio-vizuelni centar Srpske: Konkurs za Ljetnu školu filma ističe sutra (VIDEO)

Јavna ustanova Audio-vizuelni centar Republike Srpske zajedno sa Akademijom umjetnosti u Banjaluci po drugi put organizuje Ljetnu školu filma, a konkurs za prijavu ističe sutra.
Anja Ilić - Foto: RTRS
Anja IlićFoto: RTRS

Ljetna škola filma je desetodnevna radionica koja za cilj ima upoznavanje srednjoškolaca sa audio-vizuelnim umjetnostima kroz teoretski i praktični pristup. Kroz deset dana učesnici će imati priliku da prođu kreativni proces od ideje do premijere, a proizvod će biti zajedno snimljen film, rekla je za RTRS direktorka Audio-vizuelnog centra Anja Ilić.

- Cilj ove škole je da zainteresujemo mlade da upišu Akademiju umjetnosti i da krenu u filmskom pravcu. Ponosna sam na rezultate Audio-vizuelnog centra. Za ovu godinu smo raspisali 21 konkurs. Stvari se dešavaju predviđenom dinamikom i sve je više zainteresovanih polaznika i kvalitetnih projekata, a neki naši filmovi učestvuju i na međunarodnim festivalima - dodala je Ilićeva.

Ljetna škola filma biće održana od 19. do 29. avgusta ove godine u Kampusu Univerziteta u Banjaluci.

- Predavači koji će voditi i obučavati polaznike su istaknuti profesori Akademije umjetnosti u Banjaluci koji su stručnjaci iz oblasti scenarija, režije, produkcije, kamere i ostalih audio-vizuelnih djelatnosti. Ciljna grupa radionice su srednjoškolci, od prvog do četvrtog razreda srednje škole - rekla je Ilićeva.

Prijave na radionicu se obavljaju putem Јavnog poziva, a stručna komisija će izabrati 25 polaznika. Rok za prijavu ističe sutra, 18. juna.