latinica  ћирилица
17/06/2024 |  13:54 ⇒ 16:23 | Autor: RTRS

Finansijska pomoć za tri projekta u Srpskoj - prvi korak u trasiranju saradnje (VIDEO)

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju opredijelilo je 10 miliona dinara /oko 85.500 evra/ za tri projekta lokalne samouprave iz Republike Srpske i ovo je prvi korak u trasiranju zajedničke saradnje, istakla je ministar za brigu o porodici i demografiju Srbije Milica Đurđević Stamenkovski.
Sastanak u Palati Republike (Foto: predsjednikrs.rs/Dona Katušić) -
Sastanak u Palati Republike (Foto: predsjednikrs.rs/Dona Katušić)

- Naša saradnja biće bazirana na populacionoj politici, demografiji i isticanju porodičnih vrijednosti. U narednoj budžetskoj godini izdvojićemo još značajnija sredstva. Želimo da pokažemo da su Srbija i Srpska jedna porodica. Kao predstavnici Vlade aktivno ćemo raditi na tome - dodaje Đurđević Stamenkovski.

Napominje da, su Srbi jedan narod, koji ima pravo da bude svoj na svome.

Dodaje, da pojedinci, najavljuju da bi podijelili Republiku Srpsku, ali ona nije "ničija sluškinja".

- Republika Srpska je tekovina, koja ima nedvosmislenu podršku Srbije, koja je izražena Deklaracijom o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, od koje nećemo odstupati - dodaje Stamenkovski.

Prethodno se obrati i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je istakao želju za nastavak izučavanja svega što je u interesu srpskog naroda, kako bi se kreirale najpraktičnije akcije koje bi provodili na terenu.